2020 pozitív hozadéka

2020-at magával ragadta a koronavírus, de az évet mégsem csak a betegséggel való viaskodás, a járvány miatti gazdasági-szociális-pszichés válság jellemezte.

A 2020-ban átélt események nem kizárólag negatívan befolyásolták az életünket. Millió meg egy olyan folyamat indult el kora tavasszal, melyek felgyorsították a digitális átállást

Az internet nagyjából harmincéves, milyen jó, hogy elkezdtük az élet megkönnyítésére is használni.

A kényszer úgy hozta, hogy 2020-ban a távolságtartás és a karanténok miatt egy csomó minden vándorolt át online felületre, a bevásárlástól az edzéseken át a színház- és múzeumlátogatásig, mindeközben kiderült, hogy ha ez így nem is a legideálisabb, de a semminél mindenképp jobb.

Sok százmillió óra Skype, Zoom, Messenger után az is kiderült, hogy dolgokat megbeszélni nemcsak külön- vagy konferenciatermekben, hanem online is lehet.

A legnagyobb változás talán az online orvoslátogatás, felhőbe fellőtt receptekkel. Míg előbbi pontossága megkérdőjelezhető, utóbbi rengeteg felesleges körtől kímél meg orvost, pácienst és hozzátartozót​ ​.

Az emberiség fele hónapokon át home officolt, távol a főnök vigyázó szemeitől, és egy jó része úgy is maradt 2020-ra.

A munkahelyek nagy része működik úgy is, hogy nem kell minden reggel összeterelni, majd minden délután kiterelni a munkavállalókat. A következmény kevesebb környezeti terhelés, ugyanakkor nagyobb otthoni feszültség.

A Greenpeace kiszámolta, hogy sokkal kevesebb üvegházhatású gáz kerülne a levegőbe, ha az emberiség nem ingázna, de még az a hibrid megoldás is jót tenne a Földdel, ha a jövőben akár csak 2-3 napot otthon dolgoznának a munkavállalók.

Forrás: https://telex.hu/kult/2020/12/31/jo-dolgok-2020-ev-lista