2022 végén itt az olcsó Netflix-csomag

Újabb részletek derültek ki a reklámokat tartalmazó Netflix-csomagról.

Várhatóan 2022 utolsó negyedévében lesz majd elérhető a reklámokkal támogatott “olcsó verzió” a piacon, a széleskörű bevezetés jövő év elején várható.

7 és 9 dollár közé árazhatja a Netflix a hamarosan bevezetendő, reklámokkal támogatott előfizetési csomagját, melyet először áprilisban szellőztetett meg a médiavállalat. Ez egy lényegesen olcsóbb alternatíva lenne, a Netflix ugyanis, a választott csomagtól függően, jelenleg havi 10, 16 és 20 dollárért kínálja a szolgáltatásait, mely Magyarországon 2.490, 3.490 és 4.490 forintot jelent.

A Netflix hirdetésekkel támogatott szintjét eredetileg korábbra tervezték bevezetni, ez most későbbre tolódott. A nehézségek részben abból adódnak, hogy a Netflixnek újra kell tárgyalnia a szerződéseit a stúdiókkal és a forgalmazókkal, hogy reklámokat tudjon elhelyezni. Vannak olyan stúdiók is, amelyek kifejezetten ellenzik a Netflix azon tervét, hogy hirdetéseket helyezzen el a jelenetek között, így megvan az esélye annak, hogy inkább a műsorok elején és végén lesznek reklámok. A reklámok hossza óránként 4 perc lesz.

Lesznek természetesen reklámok alól mentesülő tartalmak is. A hír szerint lesznek olyan tartalmak, melyeknél nem jelennek majd meg reklámok. Ide tartoznak az egész estés mozifilmek a premiert követő, egyelőre nem meghatározott időszakban.

Ez utóbbi döntés oka, hogy a Netflixnél úgy gondolják, a legnevesebb filmkészítők elfordulnának a platformtól, ha a műsoraikat a kezdetektől fogva reklámszünetek tarkítanák.

Emellett a gyermekeknek szánt tartalmak esetében sem lesznek reklámok.

Forrás: https://media1.hu/2022/08/30/ujabb-reszletek-derultek-ki-a-rek lamokat-tartalmazo-netflix-csomagrol/