3 tévhit a mikrohullámú internetről

Az egyik legnagyobb tévhit, hogy a mikrohullámú internet által elérhető maximális sávszélesség kevés. A valóság azonban az, hogy az internet minősége nem csak a sebesség függvénye.

A használhatóságnak számos összetevője van, melyből a sávszélesség csupán az egyik összetevő.

Az otthoni felhasználáshoz szükséges internethez, amely általában a YouTube videók nézegetését, Facebookozást jelenti, egyidejűleg 1-2 készülék használatával, már a 20 megabit per szekundum is bőségesen elég lehet.

A nagy cégek egy 50 megabit per szekundumos kapcsolattal már több kamerát, Wi-Fi hozzáférési pontokat, szervereket és IP telefonokat is üzemeltetnek.

Tévhit az is, hogy a mikrohullámú internet telepítése körülményes. A mikrohullámú hálózaton a szolgáltatás gyorsan és járulékos extra költségek nélkül telepíthető. A létesítés egyedüli feltétele a tiszta, optikai rálátás valamely bázisállomásra, így akár olyan területeken is elérhető, ahol más szolgáltatás kiépítése akadályokba ütközne.

Nincs szükség tehát vezetékes kiépítettségre, csupán a szolgáltató hálózata által lefedett terület nagysága szabhat határt, hiszen ez az internet szolgáltatás a bázisállomások, és a továbbító átjátszó állomások hatósugarában telepíthető.

Az utolsó tévhit pedig az, hogy a mikrohullámú internet technológia csak magánszemélyek részére nyújthat megoldást. Tény, hogy a lakosság számára a mikrohullámú internet egy rugalmas, elérhető és kedvező alternatíva, azonban a technológia a nagyobb cégek igényeit is megfelelően ki tudja szolgálni.

Az internet mellé TV és telefon szolgáltatás is igényelhető.

Forrás: https://zt.hu/blog/195/tevhitek-es-a-valosag–ezt-kell-tudnod-a- mikrohullamu-internetrol.html