A felhő alapú adattárolás előnyei

Az elmúlt években egyre inkább eltávolodtunk a megszokott adattárolástól és a felhő alapú tárhely szolgáltatás vette át az irányítást.

A cégek többsége mérettől függetlenül, a “házon belüli” adattárolást részesíti előnyben. Viszont a szerverek karbantartást igényelnek, ami azt jelenti, hogy a cégeknek szükségük van egy IT csapatra akik karbantartják a szervereket, ami költségekkel jár.

A felhő alapú tárolással, a vállalat rengeteg pénzt takaríthat meg, hiszen ezek a szerverek egy szerver ellátó központ irányítása alatt vannak. A mai munkavállalókról elmondható, hogy nagyobb egyensúlyt szeretnének teremteni a munka és a mindennapi élet között. Ezt legegyszerűbben úgy érhetik el, ha biztosítva van a távmunka lehetősége.

Egy felmérés szerint a válaszadók 79% nagy részben az irodán kívül dolgozik, a másik része pedig szívesen cserélne erre a rugalmasságra, ha lenne rá lehetősége. A felhő alapú tárhelyek mint például a Google Drive, lehetővé teszik ezt a rugalmasságot a felhasználók számára.

Az online adattárolásnak köszönhetően könnyű bejelentkezni ezekre a portálokra és használni az adatokat amikor épp szükség van rájuk. Ezzel növelhető a hatékonyság.

A felhő alapú tárhelyeken az együtt működés és a fájlok szerkesztése gyerekjáték. Ezek a szolgáltatások elérhetővé teszik a felhasználóknak, hogy elérjék a dokumentumok legutoljára szerkesztett verzióját, tehát valósidőben láthatják egymás munkáját, bármilyen messze legyenek is egymástól.

A felhő egyik legnagyobb előnye az adatok magasabb fokú védelme, hiszen a felhő központi tárhelyét olyan magas biztonsági rendszer védi, amit felhasználói környezetben nem, vagy csak nagyon költségesen lehetséges előállítani.

Forrás: https://onbox.hu/hu/blog/2020-07-31-milyen-elonyei-vannak-a- felho-alapu-adattarolasnak.html