Biztonságos internethasználat gyerekeknek

A pedagógusok digitális kompetenciáit, majd a szülők digitális neveléssel kapcsolatos készségeit fejlesztő e-learning képzések után gyerekeknek szóló, a biztonságos internethasználatra edukáló e-learning kurzus indul az interneten.

Az új e-learning képzést a biztonságos internet világnapja alkalmából jelentette be a Vodafone Magyarország Alapítvány: a hamarosan induló online kurzussal céljuk, hogy digitális szakértők és pszichológusok segítségével népszerűsítsék a digitális eszközök és az internet tudatos, fejlesztő és edukatív hatással bíró, ugyanakkor biztonságos használatát.

A képzés aktualitását adja a világjárvány miatt jelentősen megnövekedett internethasználat is, amely a gyermekek, fiatalok körében fokozottan jellemző.

Minden nap több, mint 175.000 gyerek megy fel az internetre életében először. De vajon tisztában vannak-e, hogy milyen lehetőségekkel élhetnek és milyen veszélyek leselkednek rájuk az online térben?

A hamarosan induló internetbiztonsági kurzus természetesen nemcsak a veszélyeket mutatja be, hanem digitális szakértők, gyermekpszichológusok bevonásával megoldást is kínál.

A gyerekek megismerhetik a közösségi média felelős használatát, a megfelelő adatvédelmi beállításokat, a tudatos internethasználatot. A különböző, biztonságos internethasználattal kapcsolatos témák három korcsoportra bontva lesznek elérhetők.

Az elmúlt években számos kezdeményezés, program célozta meg a gyermekek biztonságos internethasználattal kapcsolatos edukációját, ugyanakkor a hamarosan induló e-learning képzés a jelenlegi, járvány miatt előállt helyzetre is reflektál.

Forrás: https://gsmring.hu/biztonsagos-internethasznalatra-tanit-a-vod afone/