Beújított a Messenger

Karácsony környékén terjedtek a hírek, hogy újítások lesznek észlelhetők a Messengeren. Ugyanis eltűnt a kiskapu, mellyel azok is nyugodtan használhatták az üzenetküldő alkalmazást, akik nem voltak regisztrálva a Facebookra. 

Hiszen a Messengert, a Facebook egyik alkalmazását, eddig telefonszám megadásával bárki használhatta. Sokan ugyanis nem szeretnének a közösségi médián jelen lenni azonban szívesen csevegnének online a szeretteikkel. 

A most, titokban bekövetkezett újítás a Facebook magyarországi súgójában is megtalálható. Ott azt írják: a Messenger használatához most már egy Facebook-fiókot kell létrehozniuk a felhasználóknak, anélkül ugyanis nem tudnak csevegni a másikkal. 

A Facebook szinte minden évben változtat valamit az üzenetküldésben, és nem mindegyik jár előnnyel. 2014-ben úgy döntöttek, hogy száműzik az üzenetküldés lehetőségét a fő alkalmazásból, és helyette a különálló Messenger használatát erőltetik a felhasználókra. Napjainkra viszont átgondolták a dolgot, és úgy fest, a Messenger visszakerülhet a Facebookba.

A változtatás valószínűleg a Facebook még a tavaly év elején kitudódott tervéhez köthető, amely szerint a szolgáltatás minden platformját – az Instagramot és a WhatsAppot is beleértve – egyetlen ökoszisztémába zsúfolnák, hogy könnyebb legyen az egyes felületek közti vándorlás – akkor legalábbis így hírlett.

Hogy erre vajon mikor és milyen formában kerül sor azt nem tudni, de az sincs kizárva, hogy ezen az elméleten is változtatnak majd a tervezők. 

Forrás: https://hvg.hu/tudomany/20190412_facebook_messenger_uzenetkuldes 

https://hvg.hu/tudomany/20191227_facebook_messenger_uzenetkuldes_telefonszam_fiok_letrehozasa