Feltörték a legnagyobb kripto tőzsdét

Hackerek célkeresztjébe került a Binance a világ legnagyobb kripto tőzsdéje. A több mint húszmillió felhasználós kripto tőzsde ideiglenesen felfüggeszti a tranzakciókat és a pénzátutalásokat is.

Rájár a rúd a kriptopiacra: májusban még arról írtunk, hogy a zuhanórepülés után 100 ezer dollár is lehet a bitcoin ára, majd júniusban rég nem látott mélységekbe zuhant a bitcoin és az ether, egyes kriptotőzsdék felfüggesztették a kifizetéseket, fél év alatt a harmadára esett vissza a kriptopiac kapitalizációja. Ezt követően kicsit javult a helyzet, szeptemberben azonban lezajlott a kriptovilág-történelem egyik legfontosabb eseménye, aminek hatására újra beszakadt a piac. Ha pedig mindez nem lenne elég, a hackerek is előszeretettel támadják a kriptotőzsdéket, ennek esett áldozatául a Binance.

A mintegy 28,6 millió aktív felhasználóval és a tőzsdék közül a legnagyobb számú elfogadható kriptovalutával rendelkező Binance félmilliárd dollárt veszíthetett, miután feltörték a hálózatát. A cég ideiglenesen felfüggesztette a tranzakciókat és a pénzeszközök átutalását is, miután két blokklánc között exploitot, egy nemrég bevetett digitális lopási módszert észlelt.

A Binance az incidenst követően azt mondta, hogy 100-110 millió dollárt vittek el a támadók, a CNBC jelentése szerint valójában 570 millió dollárnyi kriptovalutát veszített a vállalat.

A Binance azt közölte, hogy dolgozik a sebezhetőségek megszüntetésén, és elnézést kért a felhasználóktól és az érintettektől is a bekövetkezett lopás miatt.

Ugyanakkor nemcsak ez a kripto tőzsde esett áldozatául a célzott támadásoknak: augusztusban a Nomad veszített 200 millió dollárt, azt megelőzően pedig a Harmony, júniusban, mintegy 100 millió dollárt.

Forrás: https://itbusiness.hu/technology/aktualis-lapszam/ict-market/f eltortek-a-vilag-legnagyobb-kriptotozsdejet-brutalis-mennyisegu -penz-vittek-el/