Lakásfestésben is segít az internet!

Sokan döntenek úgy, hogy maguk festik ki a lakásuk. A jó szín kiválasztása viszont nem is annyira könnyű dolog.

Festés előtt célszerű a kiválasztott színnel a fal egy részét lefedni és ha van rá idő és lehetőség, teljes száradás után különböző fényviszonyok közepette is megvizsgálni az eredményt. Az egész falat vagy falakat még így is nehéz elképzelni, így praktikus segítség lehet egy online vagy letölthető színtervező program.

Sok hasznos lakberendezési program vagy weboldal áll rendelkezésünkre, melyek segítségével kiszínezhetünk egy-egy külső vagy belső fotót, egy házat vagy egy szobát, és így szinte élőben láthatjuk a leendő házunkat, szobánkat az új színekben pompázni. A színtervező programok elsődleges feladata, a falak, ablakkeretek színválasztásához való segítség nyújtás, de általában ki lehet színezni a padlót és a bútorokat is.

A színtervező programok általános működési elve, hogy kijelölnek egy adott területet, amit kiszínezhetünk. Ez a terület minta fotók esetén már előre ki van jelölve, saját fotó esetén nekünk kell kijelölni. Itt jön be a nehézség, mivel az egyes felületek nem jelölhetők ki egy kattintásra, hanem vagy kifestjük a felületeket egy virtuális ecsettel, vagy egy kijelölő eszközzel körbe rajzoljuk. Ha csak játszadozni akarunk a színekkel, akkor érdemesebb az előre elkészített minta házak vagy lakások közül választani, ha azonban konkrét tervezési szándékunk van egy meglévő berendezett szobával, akkor töltsük fel a saját fotónkat, és rajzoljuk végig a színezendő felületeket.

Ezekből a színtervezőkből kétféle létezik, vannak online színtervező oldalak és letölthető színtervező programok, melyeket telepíteni kell. Utóbbiaknak általában nagyobb a tudásuk, de az online tervezők általában naprakészebbek.

Forrás: https://lakbermagazin.hu/praktikus-lakberendezesi-otletek/155 8-lakberendezo-programok-online-es-a-szamitogepen-szinterve zes.html