Gyerekeknek készült okosóra

Kisgyerekes szülők előtt talán nem ismeretlen a Little Tikes márkanév, amely több mint 50 éve gyártja műanyag játékait főleg babák és óvodáskorú gyerekek számára.

A céget még a hatvanas évek végén az amerikai Ohio államban alapították, népszerűségét pedig annak köszönheti, hogy az átlagosnál magasabb minőséget, hosszabb élettartamot biztosító úgynevezett rotációs öntéses technológiával készíti babakonyháit, kerti felszereléseit és barátságosan nagy szemekkel megálmodott, lábbal hajtható kisautóit.

A cég legújabb fejlesztése az a kiskorúaknak szánt okosóra, amely a piacon elsőként robotfunkciót is tartalmaz.

A Tobi Robot beépített mesterséges intelligenciája ugyanis számos olyan funkciót is lehetővé tesz, amely a gyerekeknek szánt, klasszikus okosórákban eddig nem volt elérhető.

Az óra két oldalát apró, szárnyszerű kezekkel és lábakkal szerelték fel, amelyek az interakciók során aktiválódnak – pl. mozognak, ha tornáztatni kell a gyereket, és hanghatásokkal fejezik ki örömüket, ha sikerült teljesíteni egy előre beprogramozott feladatot.

Emlékeztetőt állíthatnak be a fogmosásról, a tánc- vagy egyéb különórákról, de pl. az étkezések előtti kézmosásról is, amelyet megtanít helyesen kivitelezni. Van benne lépésszámláló, mozgásérzékelő, naptár, stopper és ébresztő funkció is.

Az óraszíj hipoallergén szilikonból készült, ugyanakkor nemcsak csuklón viselhető, szíj nélkül, egy klipsz segítségével akár a gyerek ruhájára is feltűzhető.

A 4 és 8 év közötti korosztálynak szánt érintőképernyős óra kapott egy kiterjesztett valóság funkciót is, amelynek leginkább az órába táplált, szórakoztató és tanulást segítő játékok megjelenítésében van szerepe.

Forrás: https://kreativ.hu/cikk/kezet-mosni-is-megtanit-a-gyerekeknek-k eszult-okosora