Home office és az internet

A munkavégzés nagyon sokat változott az elmúlt tíz évben Magyarországon is. Az, hogy valaki dolgozik, ma már nem feltétlenül azt jelenti, hogy bent ül az irodában, vagy éppen az ügyfél irodájában tartózkodik fizikailag. A lényeg ma már nem a helyszín, hanem maga a tevékenység. Ehhez pedig megfelelő eszközök kellenek.

A koronavírus-járvány sok vállalatot felkészületlenül ért. Volt, aki sikeresen reagált, volt olyan, aki kevésbé, de kevesen voltak olyanok, akik teljesen alkalmazkodni tudtak a helyzethez.

A hirtelen cselekvési kényszer viszont olyan erőforrásokat mozgatott meg az üzlet hátterét biztosító IT területén, hogy kár lenne veszni hagyni az értékes tapasztalatokat.

A megbízható távközlési infrastruktúra megléte felértékelődött. Nyilvánvalóvá vált, hogy a pandémiás helyzetben a gazdasági szereplők a távközlési cégek által biztosított köldökzsinóron lógnak.

Gazdasági tevékenységük és eredményük erősen függ a digitalizáció szintjétől. Most elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor a gyors esetleg átmeneti megoldásokat hosszú távon is életképes megoldássá kell tenni.

A vállalatok stabil működéséhez gyors és megbízható internet összeköttetés szükséges. Akkor is, amikor az egész világ otthon van és internetezik. Ezt csak olyan szolgáltató tudja biztosítani, amely gondoskodik a folyamatos rendelkezésre állásról és a zavartalan kapcsolatról.

A járványügyi korlátozások idején pedig esszenciális lehet az, hogy akkor se álljon meg a munka, ha senki nem mehet otthonról sehová. Érdemes felkészülnünk a váratlan helyzetekre már most és szakértő partner bevonásával megtervezni a 2021-es évben alkalmazandó, leginkább optimális távközlési megoldásokat.

Forrás: https://www.invitech.hu/techpercek/okos-megoldasok-a-jarvan y-utan-home-office-helyett-smart-working