Új korszak a Wi-Fi életében

Kezdetét vette a Wi-Fi valaha volt egyik legnagyobb újításának bevezetése. Régóta várt bejelentéssel rukkolt elő a wifi technológia fejlesztéséért felelős csoport, megkezdte az első Wi-Fi 6E szabványt támogató vezérlőchipek és fogyasztói piacra kerülő termékek hitelesítését.

A Wi-Fi 6 a hálózat kapacitásának és teljesítményének növelésére, valamint a reakcióidő csökkentésére szolgál, és az a célja, hogy a folyamatos és gyors internetkapcsolat a hálózatra csatlakozó eszközök számának növekedése mellett is biztosított legyen.

Ez a wifi legújabb verziója, és az elmúlt két évtized egyik legnagyobb fejlesztését hozza: 2,4 gigahertz és az 5 gigahertz után lehetővé teszi a 6 gigahertzes spektrum egy részének a használatát is.

A lépésnek óriási jelentősége van, a 6 gigahertz segítségével drámaian kibővül a wifi routerek és a hozzájuk csatlakozó eszközök közti adatátvitelre használható frekvencia tartomány.

Életszagú körülmények között ez azt jelenti, hogy gyorsabbá és megbízhatóbbá válik a routerek és a hozzájuk csatlakozó eszközök közti adatkapcsolat, különösen az olyan helyeken, ahol rengeteg wifi-hálózat interferál egymással.

Többek közt a panelházakban élők számára is kisebb megváltást hozhat az új technológia.

A fejlesztésért felelős csoport szerint hónapokon belül piacra kerülnek majd az első Wi-Fi 6E szabvánnyal kompatibilis okoseszközök és routerek.

Persze időt vesz majd igénybe az elterjedése, a szervezet szerint 2022 elejére a piacon kapható, Wi-Fi 6 jelzésű eszközök várhatóan csak olyan 20%-a támogatja majd a legújabb szabványt.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/digitalia/gyorsul-es-megbizhatobba- valik-a-wifi-9195926/