Idegen fotói árasztják el a Facebookját

Mark Zuckerberg cége csak nem akar letenni róla, hogy az elkövetkező időszakban még több ismeretlen bejegyzése jelenjen meg az egyén facebookos hírfolyamában.

Rövidesen több olyan ember fotója jelenik majd meg a felhasználók Facebook-falán, akiket nem is ismernek. Az ezt vezérlő algoritmus miatt most is megjeleníti idegenek tartalmát az egyén hírfolyamában, de ezek száma fokozatosan nőni fog.


A Facebook néhány hónappal ezelőtt vezette be ezt a változást a szolgáltatásaiban, az Instagramot is beleértve.
A helyzet ott is hasonló: aki végigböngészi a rendes hírfolyamot, olyan emberek fotóját és videóját is láthatja, akiket nem követ.

Ez az üzemeltetők szerint azért előnyös, mert általa az ember olyan fiókokra is rábukkanhat, amiket utána szintén bekövethet és ezzel persze még több időt tölt majd az appban.

A korábbi egy hírfolyam helyett nemsokára kettőt böngészhet majd a felhasználó. Az egyik hírfolyam, ami a Home nevet kapta, az a fül lesz, amit most az alkalmazás első megnyitásakor is látunk: ide kerülnek be az algoritmus által gondosan kiválogatott tartalmak, hogy az élmény minél személyre szabottabb legyen.
Ezek olyan bejegyzések, amiket nem az ismerőseink osztottak meg.

Egy másik fülön, a Feeds nevűn lesznek elérhetők azok a tartalmak, amiket a barátok, kedvenc oldalak, illetve csoportok osztottak meg. A cég egyébként úgy látja, hogy még nem estek át a ló túlsó oldalára, mivel az idegenektől behúzott tartalmak a Facebook esetében csupán 15 százalékot tesznek ki a hírfolyamban megjelenő összes képet, videót beleértve.

Más kérdés, hogy a jelenség pont azt veszi el az embertől, amiért elvileg regisztrált a szolgáltatásra, azaz hogy az ismerősök tartalmait nézegesse.

Forrás:
https://hvg.hu/tudomany/20220722_facebook_valtozas_hirfolyam_kozossegi_media