Még fontosabb a jó net a szálláson

Egyre fontosabb döntési szempont a magyar nyaralók többsége számára a megfelelő internethozzáférés: közülük minden második nem vesz igénybe olyan szállást, ahol nincs jó minőségű netkapcsolat, miközben tavaly még csak alig több, mint harmaduk tartotta ezt elengedhetetlennek.

Jó időben az élmények megosztásához, rossz időjárás esetén és a pihenés alatt a szórakozáshoz – egyre több magyar tartja nélkülözhetetlennek a megfelelő minőségű internetkapcsolatot a nyaralás alatt a Szállás.hu és a Telekom júliusi közös felmérésének adatai szerint.

A „fontos nekem a jó internet elérés egy szálláshelyen” állítással a közel 1000 válaszadó elsöprő többsége, azaz 87 százalék egyetértett – ez némi növekedés a tavalyi kutatás idején mért 77 százalékhoz képest.

Közel ugyanilyen arányban, a válaszadók 84%-a azonosult azzal az állítással, hogy „a jó minőségű internet mára olyan alapszolgáltatás kell, hogy legyen egy szálláshelyen, mint a kényelmes ágy vagy a tiszta fürdőszoba”.

A mostani felmérésben résztvevők 70 százaléka számára a nyaraláson ugyanolyan fontos a jó internet, mint a hétköznapokban, minden második pedig amellé az állítás mellé is felsorakozott, hogy „nem megyek olyan szálláshelyre, ahol nincs elég jó net például egy YouTube-videó végig nézéséhez”.

Összehasonlításképpen: 2020-ban csak a megkérdezettek 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs jó net – ez még úgy is szignifikáns változásnak tűnik, hogy nem reprezentatív felmérésekről beszélünk.

A vizsgálat adatai szerint a nők, illetve a férfiak közül általában az előbbiek tartják fontosabbnak, hogy a szálláson jó minőségű internet legyen, és akkor is nagyobb a jelentősége az átlagosnál a jó minőségű netkapcsolatnak, ha valaki gyerekkel utazik.

Forrás: https://hvg.hu/tudomany/20210813_telekom_szallashu_netkap csolat_nyaralas_hotelben_apartmanban