Mi az az online rádió

Az internet széleskörű elterjedésével, mivel már a zsebünkben van az internet, elérhetővé vált az online rádió csatornák hallgatása, bárhol, bármikor.

Ha online szeretnénk rádióadásokat hallgatni azt minden készülékről megtehetjük, amelyiken van internet elérés.
Ráadásul nem vagyunk kötve a rádióhullámok terjedéséhez. Tehát több esetben is jobb minőséget érünk el az online rádió használatával.
Az online rádiózás nagy előnye, hogy gyorsan könnyen megtalálható a világ minden rádió adója, amelyik az interneten keresztül is ad műsorokat. Rögtön bele tudunk hallgatni a pillanatnyi adásba például a Hawaii szigeteken, vagy Ausztráliába, de akár Indiában vagy Svédországban is. Olyannyira nem számít tér és idő, hogy ha véletlenül lemaradtunk egy műsorról, amit szerettünk volna meghallgatni, azt bármikor vissza hallgathatjuk.
Tehát nem csak élő rádióadások, hanem rögzített adások is elérhetők.


Például, ha lemaradunk véletlenül a kedvenc reggeli rádióműsorunk aznapi adásáról, akkor munka után az otthon vagy autónk kényelmében visszakeresve, nyugodtan lejátszhatjuk újra.
Természetesen az internet nagy előnye még, hogy különböző weblapokat is üzemeltetnek ahol az összes rádióadót összegyűjtik. Így kézhez kapunk egy felhasználóbarát oldalt, ahol kedvünkre válogathatunk.
Az online rádióhallgatás ingyenes, mindenki számára egyaránt elérhető. Legyen szó kereskedelmi vagy közszolgálati rádióról, a fő bevételi forrásuk nem a mi hallgatóságunk, hanem a reklámozásért elkért díjak.
A rádióadók folyamatosan versenyeznek egymással a hallgatóságért, hogy a reklámokat és a műsorokat minél szélesebb rétegekhez tudják eljuttatni.

Ha a kínálatukat minél több vásárló tudtára tudjuk hozni, azáltal megnő a vásárlás mennyisége és nő a bevétel.

Forrás: https://superiorhirek.hu/online-radio/