Mi történik egyetlen perc alatt az interneten?

Nem is hinné, mi mindenre elég egyetlen perc az interneten vagyis egy perc alatt átlagosan mekkora adatforgalmat hoznak létre a felhasználók végezte egyes tevékenységek.

Persze, nem is a milliárdnyi terrabájt meghatározása a lenyűgöző ebben, ​hanem azok az ennél jóval konkrétabb, különféle szolgáltatásai a világhálónak, melyek, miután tömegek használják azokat egyszerre, ezt a felfoghatatlan volumenű adatforgalmat létrehozzák.

Így például egyetlen perc alatt csak a Netflix felhasználói 400 ezer óránál is több tartalmat streamel-nek a portálon, amivel egyidejűleg a Youtube-ra 500 órányi videót töltenek fel mások.

Míg a felhasználók ezen folyamatok befejezésére várnak, addig pedig 42 millió üzenet áramlik a WhatsApp alkalmazáson.

Persze nem lenne meglepő az sem, ha ez a szám jövőre már magasabb lenne, hiszen egy perc alatt is rengeteg applikációt töltenek le vagy kezdenek használni, például 319-cel nő a Twitter felhasználóinak száma, és rengeteg más szolgáltatást is igénybe vesznek a világhálóra csatlakozók.

Eközben a Zoom platformon szervezett online értekezleteken több mint 208 ezren vesznek részt egy időben.

2020 az az év, amikor a korábbiakkal összehasonlítva minden eddiginél nagyobb adatforgalom bonyolódik az interneten 60 másodperc alatt, vagyis sokkal több minden és nagyobb számban történik.

Több üzenetváltás, több vásárlás, több online tartalom megtekintése, és így tovább.

Az utóbbi hónapokban szinte közhelyes megállapítássá vált, hogy a járvány több vonatkozásban is végérvényes változást hoz az eddig megszokott életvitelben. Az ugyanakkor biztos, hogy sok minden nem tűnik el a mindennapokból, pusztán átalakul vagy hangsúlya helyeződik át máshova.

Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20200928-egyetlen-perc-2020-i nternet.html