Miért van szükség VPN-re?

Ha 2020-ben élünk, a neten szörfölünk és nem egy szikla alatt lakunk, kétségtelenül tucatszor hallottuk és olvastuk már a “VPN” kifejezést.

Ha nem igazán tudjuk, mi ez, mire jó és hogyan használhatjuk az online böngészési élményünk, opcióink és adatvédelmünk javítására, íme néhány nézőpont ezzel kapcsolatban.

A VPN egy hálózati technológia, ami biztonságos hálózati kapcsolatot létesít egy nyilvános hálózaton (mint az Internet) vagy egy szolgáltató által birtokolt magánhálózaton keresztül.

A nagyvállalatoktól és cégektől kezdve a kormányzati ügynökségekig mindenki használja a VPN technológiát, ami lehetővé teszi a távoli felhasználók számára, hogy biztonságosan kapcsolódjanak egy magánhálózathoz.

A WiFi hamisítás, internetes hackerek és a különböző támadások miatt a nyilvános hálózatok igen veszélyes és alattomos tereppé váltak az ​átlag felhasználó számára. Így, a nyilvános hálózatok használata esetén célszerű VPN-t használni.

Csak úgy, ahogy egy tűzfal megvédelmezi az információkat a számítógépünkön, a VPN-ek az online adatainkat védelmezik.

Amikor egy VPN-en keresztül böngészünk, a forgalmunk úgy megy át a VPN szerveren, hogy egy titkosított “csatornát” használ.

Ez azt jelenti, hogy nem hozzáférhető akárki számára, rajtunk és a VPN szerveren kívül. Tudnunk kell, hogy ​különbség van az adatvédelem és az anonimitás között.​Egy VPN használata nem tesz minket anonimmá, mivel a VPN szolgáltatónk tudja, hogy kik vagyunk, de nagymértékben elősegíti biztonságos kommunikációt.

Forrás: https://hu.vpnmentor.com/blog/vpns-101-vpnmentor-vpn-utmut atoja-ujoncok-szamara/