Milyen nettel működik a kamerarendszer?

Az informatikai hálózatok terjedésével az IP kamera rendszerek terjedése is folyamatos.

Az IP-kamera egy olyan ​digitális kamera, amely az ​internet protokollt használja adatátvitelre, és így egy IP-hálózatra kapcsolódva kommunikál a külvilággal, szemben a hagyományos biztonsági kamerákkal, melyek ​analóg jeleket továbbítanak, és szemben a webkamerákkal, melyek bár digitális eszközök, de adataikat csak egy működő számítógépre képesek továbbítani, annak ​USB-​ portjára csatlakozva.

Az IP kamerák a rögzítendő képet már ​önmagukban digitális formában kódolják majd azt a kialakított informatikai hálózaton és az​ interneten keresztül továbbítják​ a világ bármely pontjára.

A megfigyelt területről küldött képeket Ön azonnal, ​élőben megtekintheti,​ vagy akár rögzítheti is. Ebből adódik az IP kamera legnagyobb előnye, hiszen a mai korszerű internetes megoldásoknak köszönhetően ​nem szükséges a megfigyelni kívánt területen rögzítő egységet elhelyezni​.

Így elkerülhetjük a gyakran felmerülő kérdését: Mi történik ha a betörés során elviszik a digitális rögzítőt?!

Az IP kamerák távoli rögzítés esetén az internet kapcsolat feltöltési oldalát használják, ezért fontos tudni, hogy milyen internetkapcsolatra lesz szükség a kamerák szerelése során, amennyiben nem helyi hálózaton rögzít.

Egy átlagos IP kamera sávszélesség igénye 2-3 megabit per szekundum, de HD felbontású kameráknál, egy jobb minőségű folyamatos élőkép átviteléhez szükséges lehet a 7-8 megabit per szekundum feltöltési sávszélesség.

A kamerarendszer legmegfelelőbb működéséhez kérje internet szolgáltatója segítségét a stabil és megbízható internet kapcsolat kialakításához.

Forrás: