Ötvenöt sebezhetőséget javított a Microsoft

A Microsoft kiadta a havi rendszeres hibajavításait a támogatott termékeihez.

A frissítésekkel szeretünk óvatosan bánni, hiszen szinte minden alkalommal bent marad pár olyan hiba, ami megkeseríti a felhasználók életét.

A változás ugyanakkor általában jó dolgokat is hoz magával, és számos új funkció kerül be hónapról hónapra, amiket beépítünk a mindennapjainkba.

A májusi javító napon összesen ötvenöt sérülékenységet foltozott be a vállalat, ebből négy kritikus, ötven fontos, egy pedig moderált besorolást kapott.

A sérülékenységek között három nulladik napi is található, bár a vállalat legjobb tudomása szerint jelenleg nem állnak aktív kihasználás alatt.

A kiadott hibajavításokkal együtt a Windows 10 “November 2019 Update” (v1909) támogatása is megszűnt, így nem készülnek hozzá többé biztonsági frissítések.

Néhány nappal ezelőtt a Microsoft feloldotta az utolsó olyan blokkolásokat is, amelyek akadályozták a számítógépeket a Windows 10 valamelyik újabb változatának telepítésében, így a remények szerint a most nyugdíjba vonult főverzió használata közel nullára csökken majd a következő hetekben.

Jelen pillanatban a Windows 10-es számítógépek körülbelül egy tizedén fut a kérdéses változat.

Alapértelmezett beállítások mellett a Microsoft által most kiadott frissítések rövidesen minden Windows 8.1 és Windows 10 rendszerű számítógépre automatikusan települnek.

Azoknak, akik megsiettetnék a folyamatot, az a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság részében manuálisan bekerestetheti és telepítheti patcheket.

Forrás: https://www.origo.hu/techbazis/20210512-microsoft-2021-maj us-hibajavito-kedd.html