A Wi-Fi az életünk része

Mondják, hogy az ember ott van otthon, ahol a Wifi magától csatlakozik. Talán sokakban kelt nosztalgikus hangulatot a betárcsázós, vezetékes telefonhálózaton keresztül működő modemek jellegzetes hangja, de lássuk be: a mobileszközök és laptopok korában kevesen vannak, akik jól érzik magukat otthonukban működő vezeték nélküli hálózat hiányában.

Abban az esetben, ha működnie kellene a Wi-Fi-nek – és vezetéken keresztül működik is, de vezeték nélkül nem, – akkor a gond két helyről eredhet: a laptop és a router is lehet problémás. Ilyenkor a hiba lehet, hogy kisebb, mint gondolnánk.

A legtöbb gépen külön funkcióbillentyűvel lehet ki és bekapcsolni a Wi-Fi és Bluetooth funkciókat, hogy ha nem szükséges, ezek se fogyasszák az akkumulátort. Ha a hálózati kapcsolatokat átnézve nem látsz legalább egy lehetséges kapcsolatot, jó eséllyel mindössze ez a probléma.

Ha kellő erősségű jelet adó Wi-Fi routert érzékel a géped, de mégsem képes csatlakozni hozzá, győződj meg róla, hogy pontosan azt a jelszót írtad be, ami hozzá tartozik.

Ez talán magától értetődőnek tűnik, de nagyon gyakran előfordul, hogy valaki egy-egy kisbetű-nagybetű párt vagy szóközt eltéveszt a jelszavában, és például ezért nem működik az internetkapcsolata.

Gyakran megoldja a problémát, ha újraindítjuk a routert és a laptopot is. Ha viszont azt tapasztalod, hogy fél óránként újra kell indítani a routert, esetleg gyakran túlmelegszik, az már nem tekinthető normálisnak, érdemes lecserélni az eszközt egy újabbra.

Ha korábban minden jól ment, nem változott semmi, és most mégsem működik, lehet, hogy valóban hardver problémád adódott, tönkrement a gépben a Wifi vevő. Ez főleg akkor esélyes, ha a laptopod már nem éppen mai darab.

Forrás: https://www.laptophardware.hu/blog/wifi-az-eletunk-resze-mi-v an-ha-nem-latja-laptop/