Szupergyors internet a home office-hoz

A koronavírus járványnak a negatív mellett persze rengeteg pozitív hozadéka is van, hiszen az emberek saját időbeosztásuk szerint dolgozhatnak otthonról.

A munkavégzésünk helyét még a lakáson belül is erősen befolyásolja a Wi-Fi: ahol a készülék található sokkal erősebb, míg pár méterrel vagy pár fallal arrébb már jóval gyengébb a jel.

Ha a neted nem a leggyorsabb, annak számos oka lehet. Először is fontos meggyőződnöd arról, hogy az interneted teljesítménye tényleg alacsonyabb-e az elvárhatónál. Ugyanis lehet, hogy pontosan olyan gyors mint amire előfizettél.

Ha a szolgáltatód weboldalán található sebességmérő segítségével megmérted, már csak össze kell vetned az előfizetésed adataival és máris megtudhatod, hogy megfelelő-e a net sebessége. Ha az adatok stimmelnek, és mégis lassúnak érzed a neted, akkor érdemes nagyobb csomagra váltanod.

Előfordulhat, hogy egyes eszközök a tudtod nélkül is felcsatlakoznak a rendszerre, ha korábban egyszer már engedélyt adtál erre. Minél több részre kerül megosztásra az adott sávszélesség, annál lassabb lesz az elérhető sebesség.

Talán bele sem gondol az ember, de elképzelhető, hogy a háztartásban egyszerre akár 5-10 készülék is csatlakozik ugyanarra a rendszerre. Ha teheted, kapcsold le azokat az eszközöket a WI-FI-ről amiket éppen nem használsz, és máris meglepően sok sávszélesség szabadulhat fel.

Akár az is lassíthatja a gépet és az internetet is, ha túl sok program van megnyitva egyszerre. Ha 10 vagy annál is több programot futtatunk, könnyen lehet ez az oka a problémáknak. Elképzelhető, hogy a háttérben folyamatosan fut egy vagy több, alkalmazás ami foglalja a sávszélesség jelentős részét.

Forrás: https://premiumlaptop.hu/hu/blog/hogyan-legyen-szupergyors- interneted-a-home-office-hoz/