Több profilunk is lehet a Facebookon?

Számos más online platformhoz hasonlóan lehetőséget adna rá a Facebook, hogy egy regisztrált felhasználó több profilt is használhasson párhuzamosan. Az új rendszer hozzásegítheti a világ legnagyobb közösségi szolgáltatását ahhoz, hogy az aktivitást valamelyest serkentse a platformon, ezzel párhuzamosan gátat vegyen a felhasználók elvándorlásának.

Az új módszerrel próbálná rábírni a regisztrált felhasználókat, hogy ne hagyják el a platformot, illetve passzív felhasználóból aktívvá váljanak.

Jöhet az egy regisztrációhoz tartozó több felhasználói profil. Az új rendszert egy szűkebb felhasználói csoporttal teszteli a Facebook, ők a regisztrációjuk alá további négy alternatív profilt vehetnek fel.
A cég szerint ezeket a profilokat különböző célokra lehetne használni, így külön profilt használhatna a felhasználó például a barátokkal, a kollégákkal vagy a családtagokkal való kapcsolattartásra.
Mindez nem jelenti azt, hogy a közösségi szolgáltatás irányelvei lazulnának, így bármelyik profillal is szegi meg a tag a felhasználási feltételeket, annak következményei kihatnak az összes többi profilra, illetve a kapcsolt felhasználói fiókra.

A párhuzamos profilok használatával ugyanakkor egy korábbi tabut mindenképpen ledönt a Facebook, így a profilneveknek a tervek szerint nem kell valódi neveknek lenniük, ugyanakkor bizonyos formai és egyéb követelményeknek meg kell felelniük.
A tesztelés alatt álló új rendszer jól jelzi, hogy a Meta számára az utóbbi időszakban kiemelt prioritássá vált az ügyfél-elvándorlás megfékezése, illetve a fiatalabb korosztály bevonzása, megtartása.
A tavalyi utolsó negyedévben a Facebook fennállása óta először jelentett csökkenő aktív felhasználószámot, melynek hatására a cég részvényeinek árfolyama az elmúlt hat hónapban több mint 50%-ot zuhant.

Forrás:
https://www.hwsw.hu/hirek/64899/facebook-meta-profil-regisztracio-felhasznalo-teszt.html