Újdonságok a digitális oktatáshoz

A digitális oktatást nagyban segítő újításokat j​elentett be a Google, amivel nemcsak felveszi a versenyt az eddig népszerű Zoom platformmal, de talán be is előzheti őket, már ha sikerül átszoktatni a tanárokat, diákokat és a vállalatokat.

A Meet alkalmazásba olyan újdonságok jönnek, mint hogy 16 fő helyett már 49-en vehetnek részt egy videó beszélgetésben, és bármikor lehetőség van arra, hogy kisebb csoportokra osszák a társaságot, vagyis a csoportmunka is megoldható.

A galéria nézete olyan lesz, mint a Zoomban, azaz minden résztvevőt lehet egyszerre látni, viszont szeptembertől integrálják a rendszerbe a Jamboard nevű digitális táblát is, hogy a tanároknak ne előre megírt prezentációkból kelljen tanítaniuk.

Itt is elérhető lesz, hogy elmosódott legyen a háttér, vagy egy tetszőleges képre lehessen cserélni a könyvespolc helyett.

Októbertől érkezik az a frissítés is, amivel a tanárok nyomon követhetik és naplózhatják, kik vesznek részt az órákon.

Egyszerűbb lesz az is, hogy az órákat lezárják vagy ne engedjenek be újabb felhasználókat, ami segíthet abban, hogy a digitális órára tévedt emberek ne zavarják meg az oktatást.

Nemcsak lezárni lehet a virtuális tantermeket, de az is megoldható, hogy egyenként engedjék be az embereket.

Sokkal aktívabb szerephez jutnak a gyerekek telefonjai is, például egyszerűbbé teszik majd, hogy iskolai tananyagokra, fogalmakra és magyarázatokra könnyebben rátaláljanak a gyerekek és a szülők.

A Google Lens segít a házi feladat megoldásában is, ehhez elég lesz majd egy képet készíteni az egyenletről, szöveges feladatokban egyelőre még nem segít a rendszer.

Forrás: https://index.hu/techtud/2020/08/12/digitalis_oktatas_google_m eet/