Véget ér a Telekom műholdas tévéje

Január 21-ével kivezeti kínálatából a műholdas tévészolgáltatást a Magyar Telekom, a szolgáltatónál így ettől az időponttól már csak IP-alapú tévés előfizetést köthetnek az új ügyfelek – derül ki a vállalat weboldalán található tájékoztatóból.

A meglévő Sat TV előfizetők ugyanakkor továbbra is változatlan feltételek mellett használhatják a szolgáltatást – hogy pontosan meddig, az egyelőre nem tisztázott.

A szolgáltató műholdas tévéplatformja jelenleg annak a SpaceComnak az infrastruktúráját használja, melyben a tervek szerint rövidesen többségi tulajdont szerezhet a Digi-t nemrégiben felvásárló 4iG.

A Magyar Telekomnál 2008 óta érhető el a műholdas tévészolgálatás, a cég pedig csaknem egy évtizede vezette be kínálatába az interaktív Sat TV platformot, hogy az akkoriban már egyértelműen favorizált IPTV-vel házon belül fel tudja venni a versenyt.

A vezetékes hálózat folyamatos fejlesztésének köszönhetően ugyanakkor hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a drágán fenntartható műholdas tévét legfeljebb olyan területeken érdemes az előfizetők számára ajánlani, ahol IPTV-s végpont bármilyen okból nem létesíthető.

E vezérelv jegyében öt évvel ezelőtt a szolgáltató először megfosztotta a Sat TV csomagokat a fentebb említett interaktív funkciótól, majd később fokozatosan csak korlátozottan tette elérhetővé az előfizetőknek.

Január 21-ével végleg búcsúzik a platform a Telekom kínálatából, vagyis ettől az időponttól új előfizetés nem köthető majd a Sat TV-re. A Telekom a tévés portfólió harmadik pillérét, a digitális kábeltévét már jóval korábban, 2014 nyarán elkaszálta.

Forrás: https://www.hwsw.hu/hirek/64181/telekom-sat-tv-muhold-teve- interaktiv-iptv.html