Wi-Fi hálózat gyorsítása

Kényelmes internetezést tesznek lehetővé több felhasználó számára a vezeték nélküli hálózatok, azonban megkeserítheti az életünket, ha a Wi-Fi nem elég gyors, vagy gyenge a router jele, és emiatt szakadozik egy videó lejátszása.

Lefedettség tekintetében sok függ attól, hogy a r outert hol helyezzük el a házban, lakásban. Többek között az zavarások megszüntetésével, a sávszélesség felszabadításával és egy korszerű router beszerzésével javíthatunk a Wi-Fi hálózat hatékonyságán.

Amikor otthonról dolgozva egy videokonferencián veszünk részt és fontos, hogy a legnagyobb sávszélesség álljon a rendelkezésünkre lehetőleg ne használjunk mikrohullámú sütőt és kapcsoljunk ki a vezeték nélküli telefon készüléket, gyerekmonitort a Wi-Fi hálózatra kapcsolódó mobiltelefonokat, tableteket, okostévét, amelyek a háttérben zajló frissítésekkel vagy más műveletekkel sávszélességet foglalhatnak le.

Javulást érhetünk el egy profi router használatával. Jelentősen nőhet az adatátviteli sebesség, a hatótávolság és lefedettség.

A legtöbb új router kétsávos, támogatja mind a 2,4, mind az 5 GigaHertzes sáv használatát. Az előbbinek nagyobb hatótávolsága, mivel azonban ez a sáv zsúfoltabb, így interferencia problémák léphetnek fel, ezért van amikor érdemesebb az 5 GigaHertzes sávot használni.

Ha sokan osztoznak az internetkapcsolat sávszélességén, válasszunk egy háromsávos routert, amely egy 2,4 GigaHertzes és két 5 GigaHertzes sávval rendelkezik.

Nem javasoljuk, hogy internetes szakember segítsége nélkül vásároljon sok antennás, előnyösnek tűnő, népszerűnek tartott, kedvező árfekvésű vagy ismerős által jónak mondott Wi-Fi routert.

Kérje internet szolgáltatója segítségét, hogy mi lenne az Ön számára személyre szabott, garantáltan legjobb megoldás.