Mit csináljak, ha ledob a Wi-Fi?

A Wi-Fi mindig valamilyen kulcsfontosságú pillanatban dobja le az embert.

Amikor elkezd betölteni a videó a telefonodon, amikor éppen támad az ellenfél a kedvenc játékodban vagy amikor egy nagyon fontos üzenetet szeretnél elküldeni.

Ilyen esetekben általában nem a nettel, vagy magával a Wi-Fi routerrel van baj, hanem azzal, ahová az emberek a lakásban vagy az irodában elhelyezik a routert.

A router megfelelő működéséhez a legfontosabb, hogy ne dugjuk el semmilyen szekrényben vagy fiókba. Ha mégis egy zárt helyre kerül, akkor nagy valószínűséggel nem fog rendesen működni.

Egy átlagos wifi router kb. 40 méterig jó, de a falak, ajtók, szekrények lefogják a jelet.

Főszabályként azt lehet mondani, hogy ha szemmel látod az antennát, akkor valószínűleg elég erős lesz a jel, ha nem látod, akkor lehet, hogy gyenge.

Fontos az is, hogy lehetőleg ne a földre tegyük a routert. A legtöbb készülék úgy van beállítva, hogy kicsit lefelé sugározza a jeleket.

Emiatt a földön lévő készülék egyenesen a padlóba küldi a wifit. Érdemes legalább valami kis asztalra felrakni, de minél magasabban van, annál jobb.

Az optimális működést nagyban segíti az is, ha nem tesszük a routert elektromos készülék közelébe. A tévé, a mosógép, a mikró, de még a számítógép is megzavarja a router jelét.

Emiatt egyáltalán nem szerencsés ilyenek mellett tartani. Persze, a géphez, laptophoz legyen elég közel, hogy erős legyen a jel, de lehetőleg ne közvetlenül mellette.

Forrás: https://mivoltma.444.hu/2015/11/09/mar-megint-ledobott-a-ro hadt-wifi-ha-erre-az-5-egyszeru-dologra-odafigyelsz-akkor-tobbe t-nem-lesz-ilyen