Gigabites net a Google-tól

Folytatja a saját infrastruktúrát használó, csak az Egyesült Államok bizonyos városaiban elérhető Fibernet szolgáltatásának fejlesztését a Google.

Jelen pillanatban az ügyfelek kétféle tempó közül választhatnak: 100/100 megabites, továbbá lefelé és felfelé is egy gigabites sebességet nyújtó csomagok állnak a rendelkezésükre.

A vállalat hamarosan részben ​megduplázza majd a csúcs ajánlatát: 2 gigabites letöltési és 1 gigabites feltöltési sebességű netet bocsát majd a megfelelő helyeken élő előfizetők rendelkezésére.

Az előfizetés mellé Wi-Fi 6 szabványt támogató router, továbbá mesh típusú jelerősítő is jár majd.

Az extra gyors internet tesztprogramja a jövő hónapban kezdődik majd az Egyesült Államokban. A Google Fiber által részlegesen lefedett, további 17 város többségében a jövő év elején kezdődhet meg a két gigabites net nyilvános próbálgatása.

500 megabit per szekundum: a magyarok többsége ilyen sebességgel szörföl ma a neten.

Különösen a járványhelyzet alatt kezdték el az emberek az otthoni sávszélességet feszegetni, hiszen amikor a négy fal közül dolgozunk, a gyerekek pedig a szomszéd szobában járnak iskolába, szükség van az erős hálózatra. Nem mintha nem volna éppen elég az a fél giga is a szokványos szörfözésre, de a bezártság miatti speciális helyzetben a sávszélesség megoszlik a felhasználók között.

Ötmillió magyar háztartásból mintegy kétmillió éri el a gigabites netet.

Forrás: https://www.origo.hu/techbazis/20200915-google-fiber-2-gigabit -internet.html