Internet szerepe egy vállalkozás életében

Az internet ma már olyan a vállalkozások számára, mint sok-sok évvel ezelőtt a telefon, majd pedig a fax voltak. Internet nélkül rengeteg vállalkozás élete állna le egyik pillanatról a másikra, a cégek ugyanis annyi szállal kapcsolódnak az online ügyintézéshez, hogy enélkül a számlák kezelése éppolyan nehéz lenne, mint az ügyfelekkel történő kapcsolattartás.

A szélessávú internet tízből kilenc cégvezető szerint a legfontosabb feltétel egy adott vállalkozás működéséhez. Amikor pedig az olyan funkciókat kellett rangsorolni, mint a fűtés vagy a víz, ezek a tényezők eléggé hátul szerepeltek a listán. Vagyis a közszolgáltatások egy része nélkül a vállalkozás remekül működne tovább, egészen addig, amíg van internetkapcsolat.

A fenti eredmény egyáltalán nem meglepő, hiszen rengeteg olyan terület létezik, ami internet nélkül ma már működésképtelen lenne, például a banki tranzakciók kezelése.

Az üzlet egyik alapköve a kommunikáció. Kommunikáció az ügyfelekkel, a vevőkkel, a beszállítókkal, és mindehhez az internet biztosítja az egyik csatornát.

A vállalkozások ma már szinte mindent az internet segítségével intéznek. A rendelések leadását, az ügyfelekkel való kapcsolattartást, a felhőből történő adatletöltést és a feltöltést, de az online marketing is a reneszánszát éli.

Bár a szélessávú internettel néha csak másodperceket nyerünk, egy nagyobb fájl esetén azonban perceket is megtakaríthatunk azzal, ha gyors és megbízható az internetünk.

A másik szempont, ami miatt fontos a szélessávú internet a cégnél, az a párhuzamosan végzett feladatok. Ha egyszerre több teendő is van a cégnél, amihez internetre van szükség, mindennél fontosabb, hogy a munkatársaknak ne kelljen egymásra várniuk.

Forrás: https://www.var.hu/hu/blog/a-szeles-savu-internet-fontossaga- a-vallalkozasok-szamara/