Magyar kutyáját ünnepli az internet egyik nagyura

Ez tényleg egy vasárnapi könnyed téma lesz. Arról van szó, hogy az internet egyik nagyurának kutyája 8 éves lett és ezt kiposztolta. A történetet az teszi igazán érdekessé, hogy a gazdi Mark Zuckerberg, a Facebook atyja. No és persze az, hogy magyar kutyája van, egy puli.

Így köszöntötte a négylábú kedvencet: Isten éltessen, te csodálatos, őrült eb! Ezt posztolta ki Zuckerberg. Pár nap alatt 140 ezer lájkot kapott, két és félezren megosztották és 13 ezren hozzászóltak. A kommentelők egy része mémeket gyártott és a pulira hasonlító felmosókat osztott meg, mások pedig saját kutyájuk fotóját tették ki a poszt alá. Zuckerbergnek egyébként 120 millió követője van a Facebookon.

Mark Zuckerberg 2013-ban Magyarországra utazott és felbukkanása megmozgatta az internet népét. Egyesek azt gondolták, valami nagy bejelentésre készül, mások üzleti tárgyalást láttak bele a kiruccanásba. Végül azoknak lett igaza ( mert voltak ilyenek is ), akik arra tippeltek, hogy magyar fajta kutyája miatt érkezett. Egy amerikai puli tenyésztőtől vette a házi kedvencet, tőle kapta meg az egyik magyarországi tenyésztő címét, akivel hosszas és titkos egyeztetés után találkozott. A kutyákról beszélgettek, miközben az egész estét – vacsorával egybekötve – a tenyésztőnél töltötte a Facebook ura.

A kutyát Beast-nek hívják és természetesen saját Facebook oldala is van, amelyet két és félmillióan követnek. Ez az oldal viszonylag ritkán frissül, hiszen maga Zuckerberg gondozza. Legutóbb 2016-ban töltött fel képanyagot a kutyáról.