Internetmegosztás otthon, egyszerűen

A ​laptop és más mobil eszközök előnyeit akkor tudjuk maradéktalanul kihasználni, ha vezeték nélküli hálózatot, ​WiFi​-t létesítünk otthonunkban.

A WiFi hozzáférés egyik előnye, hogy csatlakozhatunk a mobil kütyükkel az internethez. A Wifi router elsődleges feladata, hogy egy belső hálózatot hozzon létre, melynek segítségével összeköthetjük az otthonunkban található számítógépeket, laptopokat, tableteket, okostelefonokat és minden egyéb, csatlakozni képes eszközt. Ez a belső hálózat pedig lehetőséget teremt az internetkapcsolat megosztására is.

Sokan a Wifi kapcsolat és az internet hozzáférés közé egyenlőségjelet tesznek, pedig a Wifi router a következő feladatokat is elláthatja az internetmegosztás mellett: kapcsolatot teremt a vezetékes és vezeték nélküli hálózati eszközökkel, lehetővé teszi a fájlmegosztást, lehetővé teszi a nyomtatómegosztást.

Leegyszerűsítve a dolgot: ha a Wifi routerhez csatlakoztatod a laptopot és az okostévét, akkor a laptopon lévő médiafájlokat megjelenítheted a tv képernyőjén is.

Wifi router – olyan hálózati eszköz, mely képes csatlakozni az internetszolgáltatóhoz és ezt a kapcsolatot megosztani a hozzá vezetékes vagy vezeték nélküli módon kapcsolódó eszközökkel.

A router vásárlásakor fontos szempont, hogy megtudjuk, milyen módon kapcsolódhatunk szolgáltatónkhoz: ADSL vagy Ethernet. Az ADSL telefonvonalas internetkapcsolatot jelent, az Ethernet esetében pedig hagyományos hálózati kábel segítségével csatlakozhatsz az internethez.

Router vásárláskor a meglévő internetkapcsolatunk típusából, a ház méreteiből, a csatlakoztatni kívánt eszközök számából és a szükséges egyéb szolgáltatásokból kell kiindulni és manapság már érdemes Gigabites Wi-Fi routert vásárolni.

Forrás: https://laptopcafe.blog.hu/2017/06/04/milyen_wifi_routert_vegy ek