Wi-Fi kisokos

A Wi-Fi egy olyan technológiai megoldás, ami vezetékes kapcsolat használata nélkül, rádióhullámok segítségével teszi lehetővé a hálózatra való csatlakozást. A működése nem túl bonyolult folyamat, viszont a minőségét számtalan dolog befolyásolhatja.

Itt vannak például az olyan anyagok, mint a beton, a fém, a tükör, gipszkarton melyek a leginkább képesek csökkenteni a Wi-Fi jelerősséget. Ide tartozik a tégla is, mert sok vizet tartalmazhat, de például egy akvárium vagy a márvány is blokkolja a jelet, ezért a wifi adó eszközünket érdemes tőlük távol tartani.

Ebből kifolyólag az se mindegy, hogy milyen típusú otthonban lakunk, hiszen a benne lévő falaknak hála a legtöbb helyiségben más-más Wi-Fi élményben lehet részünk.

A legproblémásabbak mind közül a panellakások és a régi vályog és téglafalak, mivel ezek szűk keretek közé szoríthatják otthoni Wi-Finket.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy mi egyáltalán a különbség a router és a modem között, valamint hogy az otthonunkban elhelyezett router pontosan mi mindenre képes.

A modem valójában hidat képez az otthoni helyi hálózat és az internet között.

A router az a berendezés, ami az internet hozzáférést el tudja osztani több berendezés felé. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen internetcsomag tartozik hozzá, mert a több berendezéshez nagyobb sebességre van szükség.

A Wi-Fi-t jelenleg ​kétféle tartományban használhatjuk, viszont mindegyiknek megvan a maga erőssége és gyengesége.

Forrás: https://haraszti.sk/wi-fi-kisokos-szabvanyok-beallitasok-hatotav- wifi/